![]() |
Zdjęcie / Facebook |
Oto kilka propozycji z menu. Porcję żabnicy w szynce serrano zjecie za 72 złote, jagnięcy comber za 65, stek rib-eye z argentyńskiej wołowiny za 72, hiszpańska paella kosztuje od 35 do 40 złotych, a porcja małży także 40. Wśród zup dostaniecie oczywiście gazpacho (15), a z potraw na nieco mniejszy apetyt wyróżniamy ośmiornicę z ziemniakami (28) czy krokiety z chorizo i serem manchego (18). Nie brak też tak charakterystycznych dla kuchni hiszpańskiej tapas - tu polecamy mule z sosem pomidorowym (22), kalmary w cieście (18) lub marynowane małże w oliwie, czosnku i papryce (12).
Od kilku dni restauracja zaprasza także na lunche. Możecie ich próbować od poniedziałku do piątku (w godz. 12-15) w cenie 35 złotych (danie główne, zupa i deser). Samo danie główne zjecie o 10 złotych taniej.
Restauracja Esplendidos zaprasza codziennie od godz. 11.30 do 2 w nocy. Znajdziecie ją w Gdyni, przy Alei Zwycięstwa 243.
Więcej na: Facebook
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz