piątek, 14 kwietnia 2017

Krakowski Kumpir we Wrocławiu zamknięty

Zdjęcie / Facebook
Krakowski Kumpir to franczyzowa mini sieć restauracyjna posiadająca pięć lokali w Krakowie, Warszawie, Rzeszowie i w Katowicach. Od 26 listopada działał też lokal we Wrocławiu przy ul. Nowowiejskiej 94, ale w początkach kwietnia został zamknięty, o czym właściciele poinformowali na swoim facebookowym profilu. Kumpirowe jedzenie zyskiwało przyzwoite opinie klientów, którzy chwalili smak i świeżość składników, a także niewygórowane ceny. Być może wpływ na decyzję o zamknięciu miała lokalizacja w miejscu niezbyt odwiedzanym przez turystów, prawie 3 km od Rynku Głównego.

Pierwszy Kumpir powstał oczywiście w Krakowie, w 2013 roku. Menu od samego początku oparte jest na ziemniakach zapiekanych w specjalnym piecu z masłem czosnkowym, żółtym serem i przyprawami. Później ziemniak wypełniany jest farszem mięsnym lub warzywnym i podawany z różnymi rodzajami sosu. Skosztować można choćby kumpira góralskiego z kiełbasą, oscypkiem, żurawiną i czerwoną kapustą czy kumpira chilli con carne z pikantną wołowiną, cebulą, czerwoną papryką i fasolą, kukurydzą i pomidorami.

Czy wrocławski punkt wróci jeszcze na gastronomiczną mapę miasta na razie nie wiadomo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz