Od środy (9 listopada) działa w Warszawie restauracja, w której w roli głównej występuje zwykły polski ziemniak. Ale w Bulwie zjecie go podanego w sposób niezwykły. Uparowany i zapieczony ziemniak z masłem stanowi bowiem doskonałe podłoże do wypełnienia go smakowitym wnętrzem. I tak w menu znajdziecie ziemniaczka z sadzonym jajkiem, z szarpaną wieprzowiną, z kurczakiem grillowanym z warzywami czy z domowym bigosem. Wegetarianie też narzekać nie mogą - dostaną ziemniaczka z fetą i szpinakiem, czy też z kapustą i grzybami. Ceny (wraz z napojem - np. barszczem lub kefirem) wahają się gdzieś między 15-20 złotych.
Restaurację Pana Bulwy znajdziecie na ul. Marszałkowskiej 8 (niedaleko Pl. Unii Lubelskiej). Czynna jest od poniedziałku do soboty, od godz. 12 do 20.
Więcej na: Facebook
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz