Kieliszki na Hożej to nowa warszawska restauracja działająca od soboty, 26 listopada. O menu słów kilka za chwilę, ale na początku musimy wspomnieć o winie. Ono bowiem odgrywa w Kieliszkach na Hożej rolę główną. Sprowadzane ze znawstwem przez Pawła Demianiuka - jednego z najlepszych polskich sommelierów. Kilkaset gatunków przyjechało do Warszawy od małych i średnich producentów z różnych części świata, choć głównie reprezentowane są winnice z Włoch. W menu znajdziecie wiele dań opartych na polskiej tradycji kulinarnej, często jednak z autorskim piętnem szefa kuchni. I tak możecie tu zjeść kurczaka z groszkiem, miętą i sosem z palonego masła (45), dorsza z bobem i szparagami (52), czy jagnięcy comber z warzywami (98). Mnie (jako amatora wołowiny) szczególnie zainteresowała ta część menu, ze stekiem z polskiej wołowinki (85), z polędwicą wołową z ziemniakami z ogniska i paloną cebulą (89), czy z królem karty - polędwicą wagyu (195).
Restaurację znajdziecie w Warszawie, na ul. Hożej 41. Czynna jest:
poniedziałek - środa: 12.00 - 22.00
czwartek - sobota: 12.00 - 23.00
niedziela: 13.00 - 19.00
Strona
Facebook
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz